Het Rode Nest zoekt ook contact met leden zonder e-mail

Iedereen moet kunnen meedoen

Het Rode Nest brengt dingen tot stand. Zoals het succes van de ledenpanels. Die brengen veel meer gedachten van afdelingsleden naar boven dan de overigens ook broodnodige afdelingsvergaderingen. Voor het Rode Nest is het een groot winstpunt dat het partijbureau, mede op hun aanhoudende verzoek, nu een medewerker in de partijgeledingen heeft opgenomen voor de organisatie van ‘ledendemocratie van onderop’. Want dat is voor het Rode Nest het grote belang: alle leden de mogelijkheid bieden om – zonder barrières – gedachten naar voren te brengen over kansen die de partij zou kunnen pakken, over wegen die bewandeld kunnen worden om de idealen van sociaaldemocraten te verwezenlijken.

Daarom vind ik het zo goed dat het Rode Nest het mogelijk maakt om ook leden, die geen e-mailadres hebben, of dat niet aan de partij of afdeling bekend hebben gemaakt, bij de ledenpanels te betrekken. Het vraagt slechts weinig extra inzet van zowel de afdeling als van het Rode Nest. Het Rode Nest heeft het er graag voor over en als de afdeling er ook zo over denkt, laat dat dan tijdig weten aan: secretaris@rodenest.nl.

Het Rode Nest is graag behulpzaam bij het houden van ledenpanels op het niveau van zowel gewest, afdeling als erkend netwerk. Het is en blijft immers een mooi instrument voor bijvoorbeeld het opstellen van verkiezingsprogramma’s. Uitkomsten uit de ledenpanels kunnen verfrissende nieuwe gedachten opleveren en wellicht ook de wens onderschrijven om aloude sociaaldemocratische waarden te doen glanzen.

Ed Bausch, voorzitter PvdA afdeling Bergen N-H

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>