Oproep voor een Fringe-Meeting van het Rode Nest op het congres

Het Rode NestOp het komende Congres van 16 juni, zal het Rode Nest een bijeenkomst houden.
Fringe betekent zoiets als rand, buitenkant of randgebied. Een Fringe-Meeting is dus een bijeenkomst die buiten het standaardprogramma valt.
Tijdens de twee subsessierondes van het congres zal het Rode Nest ook een deelsessie houden over ledendemocratie van onderop. De eerste sessie is van 14.15 tot 15.00 uur en de tweede van 15.15 tot 16.00 uur.
De deelsessie van het Rode Nest wordt gehouden aan de IJ-zijde van de Kromhouthal (dat dus niet de kant van de parkeerplaats). De plek zal herkenbaar zijn aan de “banner” met grote letters Rode Nest er op.

Kom naar de Fringe Meeting van het Rode Nest op het congres als je meer wilt weten over ledenpanels

Vooral voor gewestelijke- en afdelingsbestuurders is deze bijeenkomst van belang. Je neemt er van mee hoe je in je afdeling of gewest Ledendemocratie van Onderop vrij eenvoudig zelf kunt aanpakken. Die kans zou je niet mogen missen.

In een aparte sessie voor bestuurders, die zelf met de Ledendemocratie Van Onderop aan de slag willen, zullen wij van de zomer een aparte sessie beleggen: “Hoe doe je het en wat komt erbij kijken?”

Gepresenteerd zal worden:

  1. Belang van Ledendemocratie van Onderop en niet “Top-down” in een sociaaldemocratische partij.
  2. Het Ledenpanel als actuele “best practise”
    Hoe werkt het Ledenpanel in de praktijk van de afdeling en het gewest en hoe kun je belangstellenden en niet-leden er bij betrekken.
  3. Waar worden in Nederland nu al Ledenpanels gehouden en hoe gaat dat daar?
  4. Slotgesprek over allerlei vragen die deze Ledenpanels oproepen.

Zoals: Het Ledenpanel is niet zomaar een marketing-dingetje-om-te-kijken-wat-er-onder-de- mensen-leeft, maar een onderdeel van het gesprek en de meningsvorming tussen een afdeling of gewestelijk bestuur en de leden, bevindingen dus, waarmee kan worden gereageerd op de uitkomsten van het Ledenpanel. Deze uitkomsten kunnen daarna weer onderwerp van discussie worden of tot andere standpunten leiden. Zo vormt het een adequaat startpunt voor de verdere discussie op een fysieke bijeenkomst.

Meld je hier aan: meeting@rodenest.nl

 

Eén gedachte over & ldquo; Oproep voor een Fringe-Meeting van het Rode Nest op het congres & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>