Digitaal ledenpanel is ook voor Noord-Oost Nederland geschikt middel

Het Rode NestAls bestuursvoorzitter van de afdeling Zwolle nam ik samen met een van onze burgerraadsleden aan de werkconferentie van het Rode Nest in mijn stad deel. Nog onwetend wat de tool inhoudt, maar wel gedreven vanuit zorg over onvoldoende deelname van leden aan afdelingsvergaderingen en themabijeenkomsten en overtuigd dat we voor onze standpuntbepaling onze leden en mensen die PvdA stemmen meer moeten horen. Benieuwd dus wat het Rode Nest ons wilde vertellen en zou kunnen bieden.

Samen met tal van andere afdelingen gingen we naar het regiokantoor in Zwolle. We waren niet met alle afdelingen present, maar wel was men vanuit alle windstreken – uit Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland – naar Zwolle gekomen. Al met al een volle bak. De stemming zat er ook al direct in. Voor koffie, thee, iets lekkers en een broodje tijdens de middagpauze was gezorgd.

De werkgroep van het Rode Nest was grotendeels vertegenwoordigd en stak van wal met een gloedvol betoog over de noodzaak van meer ledendemocratie op landelijk, maar juist ook op gemeentelijk en regionaal niveau. Alras werd de digitale tool uitgelegd, alsook de ondersteuning ervan, door de werkgroepleden van het Rode Nest. De ondersteuning bestaat uit het controleren van het opstellen van goede vragen en de mogelijke antwoorden – al dan niet gesloten of open – een begeleidend schrijven, het automatisch, digitaal verwerken van de antwoorden, het genereren van uitslagen, het automatisch opmaken van de antwoorden in grafieken, staafkolommen en dergelijke, het opstellen van een power point presentatie en dergelijke. Al met al, alles waar je als bestuur tegenop ziet. Het verwerken van de antwoorden op de vragen is volledig geautomatiseerd. Dit maakt het voor besturen een zeer handige en tijdsbesparende tool. Vanuit Zwolle waren we onder de indruk van de mogelijkheden en de eerste ervaringen ermee in Noord-Holland. Dit smaakt naar meer. Zwolle zal zeker een beroep doen op deze handige tool van het Rode Nest. De contacten zijn gelegd!

Anneke Speelman
voorzitter PvdA afdeling Zwolle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>