Gezocht: Vrienden van het Rode Nest

Het Rode Nest is een groep PvdA-leden uit het hele land, opgericht om ledendemocratie van onderop weer kansen te geven. Wij willen ook de Vereniging PvdA versterken zodat de PvdA weer uit het dal komt, waarin  ze de laatste jaren terecht is gekomen. Het feit dat wij nog steeds de meeste leden hebben van alle Nederlandse partijen geeft wel aan dat de PvdA van binnenuit een sterk merk is.

Het Rode Nest is een onafhankelijke organisatie die niet verbonden is aan welke groep binnen (en buiten) de PvdA dan ook. Eén van onze bekendste “producten” is het ledenpanel, dat we samen met besturen van afdelingen en gewesten uitvoeren als de afdeling of het gewest er behoefte aan heeft te weten hoe hun achterban over bepaalde zaken denkt.

Ook brengen wij zo’n 5 keer per jaar een Nieuwsbrief uit, waarin we onze lezers op de hoogte houden van alles wat er op het gebied van ledendemocratie gebeurt en wat ons in de Vereniging PvdA opvalt.

De Nieuwsbrief wordt gelezen door ruim tweeduizend actieve PvdA leden en per Nieuwsbrief komen er lezers bij. Hierdoor stijgen bijvoorbeeld de verzendkosten. We krijgen jaarlijks een klein bedrag van het partijbureau en we brengen een deel van de gemaakte kosten van ledenpanels in rekening bij het opdrachtgevende afdelings- of gewestelijk bestuur. Maar naarmate we groeien komen er meer kosten.

Wat te doen, was de vraag onder de medewerkers van het Rode Nest. Tot iemand voorstelde om een beroep te doen op onze achterban en een club van Vrienden van het Rode Nest op te richten en hun te vragen ons jaarlijks te ondersteunen met een kleine bijdrage. Dit kan via onze Jaap Burger Stichting, de juridische poot van het Rode Nest.

Als je daar in mee zou willen gaan, laat je ons ook weten dat wij op de goede weg zijn. Je bijdrage zal ons verder sterken in ons werk voor ledendemocratie van onderop.

Je kunt via de onderstaande knop doneren. Alle bedragen zijn welkom. Tien euro is mooi maar met meer zijn wij nog blijer. Wij kunnen je bijdrage echt heel goed gebruiken. En uiteraard zullen we jaarlijks via de Nieuwsbrief verslag uitbrengen van het bedrag dat we dat jaar hebben ontvangen en wat we ermee gedaan hebben.

Doneer

Laat een antwoord achter