In heilige huisjes kun je niet wonen

Het wordt een steeds groter probleem voor veel mensen om een goede, betaalbare huur- of koopwoning te vinden. Dat is al jaren zo, maar de situatie is door de crisisjaren, die in 2008 begon,  verergerd. Er is jaren bijna niet gebouwd en nu er weer geld is om te bouwen zijn er onvoldoende geschoolde bouwvakkers te vinden.
De PvdA afdeling Landsmeer nam het initiatief voor een ledenpanel over dit onderwerp. Het is een specifiek PvdA onderwerp, waaraan leden een goede bijdrage kunnen leveren.

PvdA-leden zouden zich meer moeten bemoeien met nieuw beleid voor woningbouw

Ook in heilige huisjes kun je niet wonen

Goed en betaalbaar wonen wordt een steeds groter probleem voor veel mensen. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn onacceptabel lang. De prijzen voor koophuizen rijzen de pan uit, starters komen niet aan de bak en voor de middeninkomens zijn nauwelijks betaalbare huurwoningen te vinden. De woningnood in deze omvang is al langer een feit, maar krijgt nu eindelijk meer aandacht en staat op de agenda van veel politieke partijen. Uiteraard ook op die van de PvdA.

Het finaal oplossen van de woningnood is een illusie, maar met het huidige beleid zal de nood alleen maar verergeren. Dit zo complexe vraagstuk met drie samenhangende factoren (verdeling van sociale huurwoningen, versneld bouwen van nieuwe woningen en maatregelen om het wonen betaalbaar te houden) vraagt om een andere benadering. Dat betekent onvermijdelijk dat er ook tegen heilige huisjes moet worden aangeschopt. En dat gaat nog de nodige beroering geven, het zal de ruiten van de heilige huisjes zeker doen rinkelen!

PvdA afdeling Landsmeer nam het initiatief voor een ledenpanel over dit onderwerp. De vragenlijst staat op het punt te worden gelanceerd, leden in Beemster, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad zijn straks in de gelegenheid om één en ander in te kleuren. In de volgende nieuwsbrief doen wij verslag van de uitkomst van dit ledenpanel van samenwerkende afdelingen.

Cees Schipper

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>