In memoriam Adri Kemps

Zaterdag 16 mei kregen we het droevige bericht dat Adri Kemps, lid van het Rode Nest, op 13 mei j.l. op 65-jarige leeftijd is overleden.

Het is kenmerkend voor Adri dat hij ons op 22 april j.l. als leden van het Rode Nest persoonlijk heeft geïnformeerd over zijn ziekte en zijn naderend einde. Dat wilde hij, omdat hij warme gevoelens voor het Rode Nest koesterde. Wij konden alleen maar zeggen dat dit afschuwelijk nieuws was en dat wij grote waardering koesterden voor hem en zijn inbreng.

Adri was van begin af aan uit volle overtuiging lid van het Rode Nest. Hij was op vele fronten binnen de partij actief: binnen zijn afdeling Haarlem (later Zuid-Kennemerland), het gewest Noord-Holland en de Verenigingsraad. Altijd met een betrokken, kritische en slimme inbreng en grote inzet. Adri was iemand die denken en actie kon combineren. Wanneer het weer eens ingewikkeld was geworden, vertrouwde Adri er op dat het goed zou komen. Overal waar je hem tegen kwam, droeg hij dat vertrouwen uit.

Hij was een zeer gerespecteerd lid van het Rode Nest en ledendemocratie was het onderwerp waar hij aandacht voor bleef vragen. Zonder dat zou de partij niet goed functioneren. Wij zullen zijn enthousiasme en scherpe blik zeer missen. Wij als Rode Nest gaan verder, met vertrouwen in de toekomst, maar zonder Adri en zijn overtuigende stem. Maar wel in zijn geest en met zijn instelling!

Ook het Rode Nest heeft op woensdag 20 mei 2020 met bloemen afscheid genomen.

Namens het Rode Nest,
Hans Aertsen

 

 

 

 

Adri Kemps 18 januari 1955 – 13 mei 2020

standvastig als een boom
geworteld in rechtvaardigheid
verbindend in zijn aard
reikend naar vrede

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>