Meer handen nodig aan de techniek voor de ledenpanels

Het Rode Nest is sinds een paar jaar (onder meer) begonnen met ledenpanels: een door Hans Aertsen ontwikkelde systematiek om middels goede vragen veel te weten te komen van de gedachten van de leden. Het gewest Noord-Holland heeft het project twee jaar geleden omarmd en er pilots mee gedaan. Dan zie je meteen dat je veel en veel meer leden bereikt dan in zaaltjes. Hoe goed het ook is om elkaar letterlijk te ontmoeten. Dat moet ook blijven natuurlijk.

Wie heeft belangstelling voor een “Techniek-klasje”?
Wie wil meehelpen aan uitbreiding Ledenpanels voor meer afdelingen?

Hans Aertsen heeft diverse keren de uitslagen gepresenteerd en ik kan niet anders zeggen dan dat het heel verhelderend was, heel duidelijk en informatief. En….ook vaak met verrassende uitslagen!

Het middel van de ledenpanels is iets dat het Rode Nest graag zou willen aanbieden aan veel meer afdelingen en gewesten, want het is hier echt: van onderop!

We weten ook dat afdelings- en gewestbesturen enthousiast zijn, maar aanhikken tegen het uiteindelijke ‘doen’. Want iedereen werkt al hard voor de partij.

Dus in onze woorden: er zijn meer ‘Hans Aertsens’ nodig. Leden die makkelijk omgaan met techniek, die het leuk vinden om de juiste vragen te maken en die de vragen ook kunnen verwerken. Want goeie vragen leveren echte antwoorden op, waar je als afdeling of gewest wat mee kunt.

We denken aan een techniekklasje, waar Hans zijn kennis kan overdragen aan leden van afdelingen en gewesten en waar begeleiding kan plaatsvinden.

Zouden, om te beginnen, lezers van de nieuwsbrief kunnen reageren? Dan weten we als Rode Nest hoe we het kunnen gaan organiseren. Echt, de panels zijn een geweldig middel om reuring in de partij te krijgen, om de gedachten van veel meer leden te weten te komen!

Heb je belangstelling voor het techniekklasje? Meld je dan aan bij de secretaris van het Rode Nest via het mailadres secretaris@rodenest.nl.

Het Rode Nest organiseert het techniekklasje op zaterdag 2 maart 2019 van 13:00 tot 16:00 uur in het Comeniuslyceum, Jacob Geelstraat 38 in Amsterdam. Nogmaals: wie mee wil en kán doen kan zich aanmelden bij secretaris@rodenest.nl.

Namens de redactie
Ed Bausch

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>