Symposium “Zeker van Wonen” PvdA Zaanstreek op 22 september

Steeds meer dringt het besef door dat de problemen op de woningmarkt ingrijpend aangepakt moeten worden. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn onacceptabel lang, de prijzen voor koophuizen rijzen de pan uit, zodat starters zich geen koopwoning meer kunnen veroorloven, en voor de middeninkomens zijn nauwelijks betaalbare huurwoningen te vinden.

Woningmarkt vs. volkshuisvesting
Hoe is dat zo gekomen? Heeft de overheid de teugels te veel laten vieren en de krachten van de vrije markt ruim baan gegeven? Waarom spreken we nu over ‘woningmarkt’ in plaats van over ‘volkshuisvesting’? Maar vooral: hoe lossen we het op? Wat is de rol van de gemeente, de provincie, de rijksoverheid? Welke perspectieven bieden de PvdA en de progressieve beweging voor dit maatschappelijke probleem?

Dit zijn de thema’s die we aan de orde willen stellen op een speciaal symposium dat de PvdA Zaanstreek organiseert, in samenwerking met de PvdA Amsterdam en de PvdA Noord-Holland. Voor het symposium is er input en medewerking van prominente gasten (zie bijlagen): ervaringsdeskundigen uit het ‘veld’ en ervaren politici/beleidsmakers van verschillende progressieve politieke partijen.

Hoog tijd voor adequate oplossingen
Met dit symposium willen we bijdragen aan een debat binnen de Partij van de Arbeid en andere progressieve partijen om goede en betaalbare volkshuisvesting weer tot onze kernidealen te verheffen, geheel in de traditie van het wethouderssocialisme van legendarische partijgenoten als Wibaut en De Miranda. Het is immers hoog tijd voor adequate oplossingen, zeker in een regio Zaanstreek/Amsterdam e.o., waar de woonbehoefte groot is, maar waar het adequate aanbod problematisch beperkt is.

Aanmelding
In verband met beperkte zaalruimte is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt voor het symposium door een mail te sturen naar zekervanwonen@pvdazaanstreek.nl. Voor meer informatie verwijzen wij ook graag naar dit mailadres. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname en nadere praktische informatie (routebeschrijving e.d.).

Verdere informatie is te vinden op de website van PvdA Zaanstreek: https://www.pvdazaanstreek.nl/header/998-uitnodiging-symposium-zeker-van-wonen-22-september

Cees Schipper

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>