Workshop ledenpanel verkiezingsprogramma in Noord-Holland

Het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland toont zich zeer actief in het verbeteren van de ledendemocratie door voor de leden van Provinciale Staten en de Waterschappen een workshop te organiseren over hoe je een ledenpanel opstelt, dat ingezet kan worden voor het schrijven van het verkiezingsprogramma van de PvdA Noord-Holland. Het resultaat was zeer bevredigend.

Gewestelijk bestuur organiseerde een workshop Ledenpanel

5 april werd er in  het clubhuis van de PvdA Haarlem hard gewerkt. Het gewestelijk bestuur PvdA Noord-Holland organiseerde, samen met de fracties van Provinciale Staten en de waterschappen een workshop Ledenpanel verkiezingsprogramma, ondersteund door Hans Aertsen van het Rode Nest.  Cees Schipper uit Zaanstad en Adri Kemps vanuit Haarlem waren ook aanwezig om hun ervaringen met het ledenpanel bij de totstandkoming van het verkiezingsprogramma te delen. Als voorbereiding hadden de fracties een proefpanel ingevuld. Dat hebben we eerst met elkaar besproken: wat krijg je als resultaat en wat zijn goede en minder goede vragen. Cees en Adri konden goed aanvullen vanuit de praktijk.

Na de introductie en inleiding ging men aan de slag met het formuleren van de juiste vragen. Wat willen we van de leden weten over de verschillende thema’s? Welke prioriteiten kunnen we onderscheiden en hoe staan de leden tegenover bepaalde dilemma’s. Willen we nu wel of niet bouwen in het groen; willen we extra geld betalen voor een goede kwaliteit van het zwemwater. Er vonden levendige discussies plaats.

Al snel was er resultaat te zien: 3 concept vragenlijsten, klaar om verder te verwerken. Ik kijk dan ook terug op een zeer geslaagde avond met leuke discussies, enthousiaste fractieleden en als resultaat een mooi product om onze leden direct en aan de voorkant bij de verkiezingsprogramma’s te betrekken.

Binnenkort zullen de vragenlijsten via het ledenpanel worden verzonden, dus PvdA leden in Noord-Holland: houd je mail in de gaten!

Rian van Dam

Eén gedachte over & ldquo; Workshop ledenpanel verkiezingsprogramma in Noord-Holland & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>