Missie regionaal ledenpanel geslaagd! In heilige huisjes kun je niet wonen II

De afdeling Landsmeer kan tevreden zijn over het ledenpanel over wonen dat zij in de regio organiseerden. Het vergrootte de betrokkenheid van de leden in de regio. Bijna éénderde van de respondenten zou niet zijn  bereikt als het onderwerp op een afdelings- of gewestelijke vergadering was behandeld.

Leden geven hun visie op hoofdpijndossier Wonen

In onze laatste nieuwsbrief meldden wij de lancering van een regionaal ledenpanel over het zeer actuele vraagstuk Wonen en over de verdeling van woonruimte in Stadsregio Amsterdam in het bijzonder. Het initiatief van PvdA afdeling Landsmeer daartoe, kwam voort uit de deelname aan de werkconferentie van Het Rode Nest op 29 september 2019 in Amsterdam (herhaling/herkansing op 13 april in Zwolle!). PvdA-leden in de regio waren in de gelegenheid om één en ander door middel van een vragenlijst in te kleuren, waarbij de mogelijkheid om daarbij ‘buiten de lijntjes kleuren’ niet is geschuwd.

Hij kan tevreden zijn, initiatiefnemer, organisator en coördinator Willem van der Ploeg van PvdA afdeling Landsmeer. De twee gestelde doelen zijn behaald:  in de eerste plaats het vergroten van de betrokkenheid van leden bij de partij, op het niveau van afdeling en regio. Een respons van 22% op het aantal onder de leden uitgezette vragenlijsten mag bevredigend worden genoemd, zeker als kan worden genoteerd dat bijna éénderde (32,5%) van de respondenten anders nooit een bijeenkomst bezoekt, of op andere wijze actief is voor of binnen de PvdA.

Voorts levert de uitkomst van het ledenpanel (voor wie meer wil lezen, zie website PvdA Landsmeer) een voor de PvdA-fracties in de regio alleszins bruikbare visie van de pijnpunten van de leden op in het hoofdpijndossier Wonen. Met als vervolg, een bijeenkomst op 26 maart, om over dit onderwerp met elkaar in gesprek te gaan.

Redactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>